魔爪拍攝穩定器
Image Stabilizer

📣Iwata 新品出場📣Master Light Series

自2017年iwata™️推出首個👨🏻‍🔬自主開發產品GL-01後,一直努力研發更專業及便攜的攝影補光燈💡2020年iwata更進軍專業領域💪🏻,推出專業棒燈Master Light👨🏻‍🔬👨🏻‍🔧系列。

Master Light系列備有RGB MA01 🌈全彩色RGB棒燈及MA-02❄️雙色溫🔥棒燈,兩個型號都係各有用處,用途廣泛。我地立刻🎥拍左開箱片詳細介紹,可以全面了解MA-01 的強大功能。

Cullman Carvao碳纖三腳架系列

三腳架有時都係被忽略的一個配件🛠,雖然你部機📷有大光圈👁高ISO,但在低光🌃情況下,一支穩陣可靠的腳架可幫助到你攝取慢快門低雜訊的相片。所以唔好買漏一支好腳架,一支好腳架分分鐘陪你十幾廿年!

CARVAO 828MC同埋825MC都附送一個保護性的腳架收納袋,方便外出攜帶~!

🔮攝影波波🔮玩Lensball🔮

🔮Lensball📷攝影水晶球有幾好玩就唔洗多講,晶瑩剔透⚗️,鏡片級數的水晶球,透過你的創意💭,影出來的作品的確好似魔術般令人著迷😚!真·Lensball共有兩個尺寸80mm及60mm可供選擇💰,仲有一系列嘅配件,包括🎉托座及🎉保護套。實在係一個好完善嘅攝影產品牌,即刻睇吓💁🏻‍♂️我哋點樣介紹呢個咁好玩嘅Lensball啦

FUNLEADER Caplens 18mm f8.0

去年年尾於kickstarter衆籌推出的Funleader CapLens 18mm F8.0Sony E及Leica L卡口都廣受好評!我們馬不停蹄開發更多卡口,答謝影友的支持!可惜受疫情影響,原定農曆新年後推出的卡口不得不立即停工。延至近月才正式復工。首批新增接環卡口包括Canon R, Nikon Z,Fuji FX終於檢測完成正式出貨喇!

Sony E-Mount,  Canon R-mount,

Leica L-mount, Fujifilm FX-mount,

Nikon Z mount

Available now~!!

🎬亞洲之虎🐯無線咪🎤

「🥘打邊爐最緊要係個係個爐」食神滔滔👨🏻‍🍳話嘅 「🎬拍片最緊要當然係支咪啦」 🎬拍片收音差🎙,不單會影響短片質素,甚至連觀眾的收看意欲都大減📉。所以無論戶外定室內,一支咪🎙真係好緊要,去除周邊環境的🗣雜聲🗯令收音清晰,令到觀眾聽得👂🏻清楚、👂🏻聽得明白。市面上收音產品多不勝數,最近🎥商業拍片導演🎬兼短片拍攝導師👨🏻‍🏫Tiger Sir🐯就自家改良及推出本地品牌AsiaTiger🐯收音設備,當中一款入門級AT-WMM1無線咪,性價比👍🏻極高,手機或單反拍攝完全冇難度,我地Artboard用左一段時間確實一致認同係荀🥕👍🏻!

Minox X-lite 全新型號

•10倍的放大倍率
•特大入光口徑,令入光率大大提高
•色彩自然和高對比度
•中空式雙橋樑設計
•筒身堅固耐用鋁製外殼
•內壓充氮氣以防止內部霧化
•防水度 IPX7標準

🍊Lunar New Year Sales🍊

仲有好多產品List唔哂咁多,有時間來睇下啦~

 

📅日期:01/12 至 12/01
⏰時間:10:00-19:00
🏢地址:九龍新蒲崗大有街16號昌泰工廠大廈5樓07室
💬Whatapps/Signal:5711-9262